Coneixes DiomCoop?


Diom en wòlof significa dignitat, fortalesa interior, ajuda mútua i determinació per escollir el camí del bé.  Aquest és el nom i els valors que representa la cooperativa creada per persones que es dedicaven a la venda ambulant no autoritzada, i que treballarà en mercats i fires venent productes de comerç just, artesans i de proximitat.

Darrere les 15 persones que han impulsat el projecte hi ha històries de sacrifici, supervivència i la cooperativa els permetrà regular la seva situació i tenir una sortida professional. Diomcoop forma part de l’estratègia de l’Ajuntament de Barcelona per inserir social i laboralment aquest col·lectiu amb l’objectiu d’arribar a les 85 persones ateses mitjançant la cooperativa i plans d’ocupació com el que ja s’ha posat en marxa a Mercabarna.

Els productes es podran trobar, a partir d’aquest estiu, a 234 parades en diferents mercats i fires al carrer a Barcelona com per exemple al Flea Market, el Mercat de Segona Mà de Sants i algunes botigues artesanals que han ofert els seus espais de venda. A més, es programaran activitats de difusió cultural i de divulgació de l’economia social i de la xarxa comunitària.

Evidentment, DiomCoop no solucionarà el complex problema de la venda ambulant no autoritzada. Però hi ha coses petites que tenen el potencial de desfer prejudicis, dignificar la vida de les persones i canviar la mirada que tenim dels altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s