Gràcia comença el procés per retirar 166 plaques franquistes dels seus carrers


La Llei de memòria històrica, que es va aprovar el 2007, obliga les administracions públiques a prendre mesures per retirar els símbols d’exaltació de la insurrecció militar, la Guerra Civil i la dictadura franquista. Aquesta llei ha permès garantir que a Barcelona no existeixi cap escultura franquista en l’espai públic.

En aquest sentit durant els últims mesos des del districte de Gràcia s’ha revisat l’inventari de les plaques del Ministerio de la Vivienda per actualitzar el darrer cens que es va fer l’any 2007. Un treball de camp que ha conclòs que de les 395 plaques que existien llavors, ara només en queden 166.

Placa franquista, Ministerio ViviendaAquestes plaques són contràries a la democràcia, la llibertat i la solidaritat, i representen una infracció moral de la memòria de les víctimes del feixisme i de les persones que van patir la repressió de la dictadura franquista. Per això s’ha enviat una carta a les comunitats de propietaris de les 166 finques on se’ls comunica la intenció del Districte a retirar aquests símbols de les façanes i carrers de Gràcia.

Les comunitats veïnals que s’hi oposin, ho hauran de fer constar en un escrit presentat al Registre Municipal on consti l’acord de la comunitat. En cas de no rebre resposta, l’Ajuntament entendrà que la comunitat és favorable a la retirada de les plaques, i es procedirà a retirar la placa assumint el cost íntegre de la retirada i de la reparació de la façana, si s’escau.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s