Barcelona impulsa els mercats ecològics i de proximitat


L’Ajuntament de Barcelona està elaborant el Pla de Consum Responsable 2016-2020 que inclou reforçar les polítiques educatives vinculades a fomentar hàbits alimentaris saludables i potenciar la consciència dels consumidors per incidir a la transformació i sostenibilitat de l’entorn.  A més, preveu encetar una línia de suport a les entitats socials de consum responsable i aplicar criteris de sostenibilitat en la contractació municipal dels serveis d’alimentació, incorporant-ne criteris socials i ambientals.

El Mercat de la Llibertat tindrà, fins a finals de juliol, uns cartells verds, certificats per la Unió Europea, que indiquen la venda de productes ecològics i de proximitat a les parades. És el primer dels 14 equipaments municipals impulsors de la campanya “Mercats verds”.

Foto: El Digital Barcelona

Durant el mes de novembre i fins a finals de juliol de l’any 2016 es farà una prova pilot al Mercat de la Llibertat, a Gràcia on s’augmentarà l’oferta d’aquest tipus de productes per facilitar-ne la compra. Es dotarà a les 36 parades del mercat una etiqueta distintiva per senyalitzar tant els productes de proximitat (que no podran superar el 150 quilòmetres al voltant de Barcelona) i els ecològics. Igualment, els establiments de peix i marisc podran distingir els seus productes provinents d’una pesca responsable.

La intenció de l’Ajuntament de Barcelona és estendre la campanya a uns 25 mercats més l’any que ve i, a poc a poc, convertir tota la xarxa de mercats barcelonins en mercats verds.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s