Posa la teva xinxeta a Pam a Pam


Des del mes de gener SETEM-Catalunya està duent a terme el projecte d’ApS (Aprenentatge i Servei) Posa la teva xinxeta a Pam a Pam!, construeix el teu mapa de consum responsableamb l’INS Montjuïc ubicat a la Zona Franca de Barcelona.

L’Aprenentatge Servei és una proposta educativa que combina l’aprenentatge de continguts, competències i valors amb la realització de tasques de servei a la comunitat. Els adolescents i joves es formen tot vinculant l’estudi, l’educació en el lleure, la recerca i la reflexió amb el treball sobre necessitats reals del seu entorn, i ho fan amb l’objectiu de contribuir a millorar la vida de les persones. Fa temps vaig publicar el post “Com acollir projectes d’Aprenentatge Servei en entitats socials?” per si es vol aprofundir amb el tema.

En aquest projecte es treballa, a la primera fase d’aprenentatge, el consum responsable i l’economia solidària mitjançant tallers participatius a l’aula amb els alumnes de 3r de l’ESO. Després, a la fase de servei, els joves identifiquen botigues i entitats per entrevista-les, i així analitzar si són iniciatives d’economia solidària. Finalment les iniciatives que compleixen els requisits s’ubiquen i es publiquen al mapa “Pam a Pam“.
 
Conèixer una nova manera d’organitzar els factors de producció i comercialització i tenir la oportunitat de visibilitzar alternatives reals d’Economia Social i Solidària converteix l’alumnat en un agent actiu de canvi i transformació social.

El Centre Promotor d’ApS ha editat un vídeo preciós sobre aquest projecte que podeu visualitzar aquí:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s