2 anys de Rana Plaza, ni engrunes ni caritat


Aquest divendres, dia 24 d’abril, se celebra el segon aniversari de la catàstrofe de Rana Plaza. En total 1.138 persones van morir i més de 2.000 van resultar ferides a l’enfonsar-se un edifici on hi havien cinc fàbriques de roba a Dacca, capital de Bangladesh. Es tracta del pitjor desastre en la història de la indústria de la confecció.

La Campanya Roba Neta, impulsada per SETEM-Catalunya i el Col·lectiu RETS,  està organitzant una mobilització per aquest divendres per exigir justícia per a les víctimes, pressionar a les marques perquè paguin les indemnitzacions que deuen a les víctimes i per demanar un canvi urgent en el model empresarial en la indústria tèxtil. Fins ara els pagaments de les indemnitzacions s’han anat endarrerit a causa de la manca de voluntat de les marques que encara no han aportat al Fons els 6 milions de dòlars necessaris per completar el programa de compensació.

L’acció tindrà lloc el mateix divendres, dia 24 d’abril, a la Plaça Urquinaona de Barcelona a les 17h.

A més a més, divendres també s’organitza el Fashion Revolution Day 2015. Una iniciativa internacional que reivindica una manera més ètica i sostenible de produir i consumir moda. Barcelona hi participa per segon any consecutiu i es farà un acte simbòlic amb més de 400kg de roba utilitzada a la Plaça dels Àngels de 18h a 20h.  L’entitat promotora, l’Associació Moda Sostenible Barcelona, està promovent la campanya #retomodasostenible que consisteix a gravar un vídeo curt donant la volta a una peça de roba de manera que l’etiqueta quedi visible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s