No facis com si res: Dóna la cara


Aquest és l’eslògan de la campanya “Dóna la cara per la Salut Mental” impulsada per Obertament amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania i aconseguir trencar els prejudicis de la societat envers les persones que pateixen alguna malaltia mental. La campanya compta amb tres vídeos on diferents testimonis expliquen la importància de normalitzar i donar a conèixer el seu trastorn per a la seva plena integració.

Fa anys que Obertament treballa per fer front a l’estigma, el tabú social i la discriminació en salut mental, afavorint que els afectats puguin millorar la seva qualitat de vida. Segons l’associació, un 32% dels catalans pensa que les malalties mentals no són com qualsevol altra malaltia i fins a un 42% creu que les persones amb malalties mentals es distingeixen fàcilment de la resta.

L’Organització Mundial de la Salut alerta que 1 de cada 4 persones patiran un trastorn mental al llarg de la seva vida. El 23,7% de la població catalana, de més de 18 anys, presentarà al llarg de la seva vida un trastorn mental, segons el Departament de Salut de la Generalitat.

Consulta el web www.donalacara.org per adherir-te a la campanya.

Seràs capaç de mirar cap a una altra banda?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s