Com afecta la llei de transparència a les entitats del Tercer Sector?


Transparència, entitats, llei, obligacions

La Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, va néixer amb la finalitat de regular l’Administració Pública, però també afecta directament les entitats sense afany de lucre que:
  • rebin ajuts o subvencions per més de 100.000€ anuals.
  • rebin ajuts o subvencions per més de 5.000€ anuals i que almenys el 40% dels seus ingressos anuals procedeixi de subvencions o ajuts públics.
  • siguin adjudicatàries de contractes del sector públic.

Això significa que aquest tipus d’entitats hauran de publicar als seus webs informació relativa a la seva estructura i gestió. Serà obligatori, doncs, penjar els estatuts, l’organigrama intern, els càrrecs i personal tècnic amb un breu CV, les auditories externes i internes, els convenis, subvencions o contractes adjudicats amb l’Administració en els darrers 5 anys. Tota aquesta informació haurà de ser accessible, gratuïta i ordenada de forma senzilla, temàtica i cronològica.

S’ha fixat el dia 1 de juliol de 2015 com a data màxima per complir tots els requisits de la llei. Per saber si el web de la teva entitat compleix aquests criteris pots consultar el “Manual i guia d’autoavaluació de la transparència i qualitat de la informació de les entitats sense ànim de lucre“, elaborat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB. També pots consultar la notícia, les 10 claus per complir amb la llei de transparència, publicada al portal Xarxanet.

One thought on “Com afecta la llei de transparència a les entitats del Tercer Sector?

  1. Retroenllaç: Com adaptar el teu web tenint en compte la nova llei de transparència? | Judith Calabria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s