Espanya és lider en desigualtat a Europa


Aquest mes de gener Oxfam Intermón ha publicat l’informe “Riquesa: tenir-ho tot i voler més” on es detalla que la riquesa mundial està concentrada en mans d’una petita elit. A l’any 2014, només l’1% de la població concentrava el 48% de la riquesa mundial, mentre que el 99 % restant s’havia de repartir el 52%. El document demostra que si continua aquesta tendència, en només dos anys, l’1% concentrarà el 99% de la riquesa de tot el món.

Espanya lidera la desigualtat a Europea ja que només l’1% de la població acumula més riquesa que el 70% més pobre. A més, segons les dades que aporta l’informe, 1 de cada 9 persones no disposa d’una alimentació adequada i més 1.000 milions de persones viuen amb menys d’1,25 dòlars al dia.

Segons la revista Forbes, l’any 2014 la xifra de persones multimilionàries ascendia a 1.645, de les quals un 20% estaven directament relacionades amb al sector financer i d’assegurances. Tot i que, segons aquesta llista, el sector que ha experimentat un major creixement en els darrers anys ha estat el farmacèutic i sanitari.

La desigualtat extrema pot ser evitable. És tracta d’una qüestió de prioritats i de voluntat política.

L'any 2016 l'1% de la població tindrà més riquesa que el 99% restant

Imatge d’Oxfam Intermón

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s