Pam a Pam, el mapa de l’economia solidària a Catalunya


Avui es presenta el nou web de Pam a Pam, el mapa on es mostren alternatives de consum responsable que s’ha ampliat a tota Catalunya i a tots els sectors de l’economia social i solidaria. Es tracta d’un mapa virtual i col·laboratiu que s’impulsa des de SETEM Catalunya i la Xarxa d’Economia Solidària per a transformar la societat a partir de la cistella de la compra.

pampam.org

El nou web permet buscar les iniciatives per territori, sectors com per exemple alimentació, cultura, educació o finançament, entre d’altres, i criteris de l’economia solidària, com integració social, Comerç Just, criteris ecològics, transparència, etc.  El mapa s’ha fet amb la tecnologia d’OpenStreetMap (OSM), un projecte col·laboratiu per crear mapes lliures i editables.

Una de les característiques de Pam a Pam és que el mapa es construeix de manera col·laborativa. Una comunitat de persones voluntàries, que s’anomenen xinxetes taronges, tenen com a objectiu buscar iniciatives, entrevistar-les i les pujar-les al web per a què tothom les trobi.

Si vols col·laborar amb aquest projecte és molt fàcil! Pots proposar iniciatives perquè es mostrin al mapa o formar part de l’equip de xinxetes taronges que alimenten el mapa mappejant el territori.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s