Com reactivar l’economia sense carregar-se el planeta?


En Joan Marc Simon, director de Zero Waste Europe, ens presenta el llibre “Residu Zero. Com reactivar l’economia sense carregar-se el planeta”. Per al seu finançament s’ha engegat una  campanya de micro-mecenatge a Verkami i encara queden 15 dies per col·laborar-hi.

Aquest no és un llibre més sobre reciclatge, ni té coma objectiu disminuir l’impacte ambiental. Es tracta d’un llibre positiu amb alternatives reals per crear un nou sistema productiu i econòmic que pugui anar més enllà de la sostenibilitat. En les seves pàgines s’hi descriuen iniciatives i bones pràctiques d’empreses, municipis i individus per tenir un efecte inspirador i multiplicador sobre el lector.

La filosofia “Residu Zero” consisteix en avançar cap a la reducció i reaprofitament progressiu dels residus com a recursos, proposant estratègies i objectius que permetin tancar el cicle dels materials i poder transformar qualsevol residu en matèria primera. Aquest concepte incorpora la prevenció en la generació, la reutilització, el reciclatge, i l’ecodisseny i comporta una reducció significativa en les emissions de CO2.

A Catalunya es compta amb una estratègia de Residu Zero on ja s’hi han sumat més de 55 ajuntaments, 40 entitats i plataformes, 30 empreses i totes les universitats públiques que es comprometen de forma cooperativa a treballar en un espai comú.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s