La cara oculta de la indústria electrònica


La indústria electrònica és un dels sectors amb més creixement i beneficis a nivell mundial. Malgrat la seva imatge moderna i transparent, sovint imposen condicions laborals totalment abusives. Les qüestions de salut i seguretat, com l’exposició al benzè i a d’altres substàncies químiques cancerígenes, se sumen a setmanes senceres amb hores extres obligatòries, a salaris irrisoris i a la supressió al dret a sindicar-se en molts països. A nivell mundial aquesta és la la realitat per a milions de persones treballadores que fan els nostres ordinadors, telèfons mòbils, tauletes tàctils i impressores.

Aquest any, SETEM-Catalunya i un grup d’ONG europees s’han associat per crear el consorci Electronics Wach. Una plataforma europea que té com a missió inspeccionar fàbriques de productes electrònics per al sector públic i dóna suport als treballadors en la reivindicació dels seus drets.

Aquestes organitzacions estan promovent una petició online a Avaaz per promoure que les Administracions Públiques, que compren un de cada cinc equips informàtics a Europa, s’afiliïn a l’organisme Electronics Wach per exigir estàndards laborals justos a les empreses d’electrònica a partir de la Compra Pública Responsable.

Consulta l’estudi  “Vents de Featured imagecanvi: El poder de la compra pública per millorar les condicions laborals de la indústria electrònica mundial” publicat per Electronics Watch. També Inclou un estudi sobre el terreny a Corea del Sud.

Consulta la notícia ¿Qué tiene que ver la leucemia con los aparatos electrónicos? publicada a eldiario.es la setmana passada.

Signa la petició d’Avaaz aquí

2 thoughts on “La cara oculta de la indústria electrònica

  1. Retroenllaç: Samsung compensarà econòmicament als seus treballadors malalts de càncer | Judith Calabria

  2. Retroenllaç: La cara oculta de la Indústria electrònica! | El bloc del voluntariat de SETEM Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s